CURIERUL CONSERVATOR, o publicatie nonprofit si necenzurata
Creștinismul nostru Nr. revizie pagină: 8 Nicio altă instituție nu este mai aproape de Biserică, așa cum este instituția Coroanei. MS Regele Mihai I Septembrie 2007
Capitole media
. Prima pagina
. Internațional
. Antimondializare
. România
. Emigratia romana
. Manipulare media
. Educație
. Sănătate
. Ecologie
. Crestinismul nostru
. Știință
. Monarhia noastră
. Umor
. Papagalul Republican
. Imagini din România
. Pentru Demnitate
. Jurnalism necenzurat
. Știați că...
. Arhiva
. Legături Externe
. Redacția

Scutul Creștin Românesc

.
 
Initiative
. 
Sesizări


Căutare:
Să căutăm Cuvântul Adevărului
 

Formular de căutare în textul Bibliei


Căutați aici un cuvânt sau un pasaj din BiblieBibleGateway.com
Luați acest formular pt. pagina Dv.
N.B. În cazul utilizării de diacritice, se remonadă -din păcate și încă- grafia bolșevică a lui Roller, altfel rezultatele pot fi eronate.

 

Confesionale
 
Din istoria Bisericii Catolice

Biserica Catolică, universală, a fost făcută cunoscută în România aproape numai prin excesele și derapările ei istorice, aceste fiind momente mai mult decât deplorabile, uneori chiar criminale, fapte care au fost propuse iertării, fiind recunoscute, expuse și înfierate ca atare chiar însăși de către conducerea Bisericii Catolice.

Cert este faptul că multe asemenea fapte deplorabile sunt explicabile, fiind datorate unor persoane de alte credințe, care s-au infiltrat sistematic în rândul prelaților, sau înfipt în scaunele ierarhiei superioare, tocmai pentru a comite asemenea acte distructive, compromițătoare, în numele ți împotriva creștinilor.

Accidentele istorice, după cum o știu mai ales sutele de mii de greco-catolici din România, nu definesc nicicum esența și misiunea catolică, așa cum, probabil, nici derapările și crimele ortodoxe, cele numeros comise mai ales în era socialistă, nu definesc esența și misiunea ortodoxiei instituționalizate (chiar dacă până azi, AD 2009, acestea nu au fost nici expuse în totalitate și nici clar, sus și tare, înfierate de conducerea BOR. Actele mișelești ortodoxe au fost repede și automat clasate de BOR la capitolul iertării creștinești, dar se știe, iertat poate fi numai ceea ce cunoști, numai pe cei care îi știi ca greșiți).

Dacă ar fi ceva de genul unei tabele de marcaj, care să evidențieze publicului petele negre de ambele părți, aceasta ar fi azi probabil undeva pe la egalitate, efortul de a stabili aici o ierarhie clară a binelui-răului, avantajelor-dezavantajelor între Catolicism și Ortodoxie, nu fac obiectul acestui articol, acesta fiind un lucru pe care îl lăsăm bucuroși celor dornici de polemici și gâlcevi, de discursuri inflamatorii, sau cel mai bine acolo unde de fapt le este locul acestor genuri de dezbateri, în mijlocul pensionarilor ciufuliți și turmentați pe la o bere în Cișmigiu.

Pentru orice om cu noțiuni teologice elementare, dar mai ales unul cu mintea întreagă, trebuie să fie clar că, în ciuda derivelor, a tradițiilor rătăcitoare sau înălțătoare și a adversităților reciproce, Ortodoxia și Catolicismul sunt o pereche, au un singur Spirit, au un singur suflu, una și aceeași menire și destin. Viitorul ne va da dreptate!

Ce interesează aici este forța corozivă, cea generatoare de antagonisme, de derive -incontestabil și de crime- care s-a introdus în Biserică, fie vorba de cea Catolică sau cea Ortodoxă. Cine și de ce s-a băgat, pentru a compromite si mai ales pentru a aneantiza biserica, fie prin atacuri fulgerătoare de genul revoluțiilor și loviturilor de stat -marxistoide sau fascistoide- sau mai discret, mai perfid, prin fragmentare, prin reformă și "modernizare" închinată "rațiunii" și umanismului, atac care se face lent, prin intermediul literei de regulament intern și cu ajutorul ingineriei sociale. Cine atacă? Cine se infiltrează? Cine reformează, schimbă și modernizează Adevărul Bisericii, pentru a se conforma treptat cerințelor și legilor omenești, lumești și deloc poruncilor Dumnezeiești? Cine?!!

Cine se opune Lui Isus Christos, Părintele Bisericii și Piatra de Boltă a acesteia? Cine vrea să năruie Casa Spiritului Său, unde El locuiește, din prima clipă după chinurile Calvarului? Cine are ura, invidia, perfidia și inteligența care ucide? Nimeni altcineva decât arhanghelul căzut, lucifer, prințul tenebrelor, manifestare angelică rătăcită care se folosește de om - coroana Creației Dumnezeiești- pentru a-l nărui, pentru a-l șterge fizic și spiritual, indiferent că acesta e sau nu sclavul său, dar stăruie mai ales pe acela drept, care nu i se închină și nu-l servește.

Pentru a stabili mai exact cine și cum lucrează satana împotriva bisericii, în speță împotriva catolicismului ( și ortodoxiei), trebuie să cunoaștem neapărat următorul document, un protocol al lojei masonice B'nai B'rith, care la întâlnirea acesteia din Paris 1934, exprima următoarele:

"Atâta timp cât va subzista printre neevrei un crâmpei de concepție morală, de ordine socială, de spirit Religios și Patriotism, atâta timp cât demnitatea nu va fi lichidată, dominația noastră asupra lumii nu se va putea înfăptui... Mai avem încă drum lung de parcurs înainte de a putea distruge Biserica Catolică, principalul nostru adversar .

Trebuie să înțelegem bine că Biserica Catolică este unica instituție care ni se opune și ni se va opune drumului nostru atâta timp cât ea va exista.

Prin munca ei metodică și prin învățăturile ei morale și educative Biserica Catolică va menține la fidelii ei o mentalitate care le va păstra un mult prea important respect de sine, un fapt care-i va împiedica să se supună dominației noastre și viitorului Rege din Israel
(aici e vorba de planificatul șef suprem al unui guvern mondial n.r.)

Din această rațiune ne-am decis a găsi drumul cel mai bun pentru a ataca Biserica cel mai eficace, direct la rădăcini. Am răspândit spiritul Revoluției și falsului liberalism în rândul națiunilor lor, cu intenția de a reuși în a-i determina a se îndepărta de Credința lor, prin a-i aduce în starea de a le fi rușine a-și practica religia și a asculta poruncile Bisericii lor.

Am reușit ca un număr important dintre aceștia să devină atei și în plus chiar să se mândrească pentru că se trag din maimuțe
(e vorba de evoluționismul darwinist, o practică educativă standard în toate școlile, în acord cu scolastica talmudistă, care socotește că neevreii nu sunt oameni, ci sunt sunt animale, făcute de Dumnezeu cu chip de om numai pentru a nu provoca evreilor greață atunci când îi iau ca sclavi. A se consulta aici talmudul satanist Orah-Haim 14,1 + Eben-Gaetzer 44, 8-24 + Lebamot 98, 25 + Xetubot 3, 34 + Sanhedrin 74, 30 și Kiduhin 68. n.r.)

Le-am administrat teorii noi, imposibil de realizat, așa precum comunismul, socialismul și anarhismul, care acum servesc proiectelor noastre. Neevreii, proști, le-au acceptat cu mare entuziasm, fără să-și dea seama că aceste teorii ne aparțin și că acestea constituiesc instrumentele noastre cele mai puternice împotriva lor.
( Aici masonii din Paris nu au evaluat corect situația, deoarece, dacă în alte țări aceștia nu întâmpinau rezistență reală și își întemeiau și controlau propria "opoziție", așa precum în Germania unde național-socialiștii anticreștini s-au născut și înfloreau pe atunci practic din banii și sub protecția marelui capital evreiesc-american prin combine de șuveici întreținute de loja B'nai B'rith via plutocrație, aristocrație și corporații anglo-americane, spre beneficul unor corporații germane precum Siemens, I.G. Farben (vedeți mai multe detalii la Joseph Borkin și Richard Sasuly) sau caracatița Bertelsmann (detalii material Hersch Fischler și John Friedman vezi deasemenea S.H. Skolnick, A. Sutton și L. Brenner)- dar românii din România nu au foast așa de proști să cadă în capcana masonă! Românii -prin inspirație divină- au intuit legăturile oculte între comunism și masonerie și au format Mișcarea Legionară, ca o forță legitimă de rezistență independentă și coerentă, împotriva marxiștilor și socialiștilor masoni. Nu e deci întâmplător că național-socialiștii germani au persecutat furat, mințit și atacat constant pe români și Legiunea lor, acum știm, din ordinele primite de la stăpânii lor din umbră. Național socialiștii germani au fost creați din grupările neo-păgâniste și rasiste Vril și societatea Thule, ambele facțiuni germane ale masoneriei Golden Dawn -fondată de magicieni gen Yarker și Mackensie, deasemenea o pioniera a doctrinei New Age de azi...)

Noi am împroșcat Biserica Catolică cu cele mai abominabile calomnii. Noi am falsificat istoria acesteia și am murdărit cele mai nobile activități ale lor. Noi le-am imputat răutatea care era de fapt a inamicilor ei, oameni pe care i-am atras mai aproape de noi. Noi le-am transformat clerul în obiectul urii și i-am ridiculizat. Noi am reușit a face ca practicarea religiei catolice să fie considerată un anacronism și o pierdere de timp...

Animalele (neevreii), în prostia lor, s-au dovedit a fi mai proaste decât credeam și speram noi... nu fac nici cât o turmă de oi. Să le lăsăm să pască pe pășunea noastră, până vor fi devenit suficient de mari pentru pentru a fi sacrificate viitorului nostru rege al lumii!

Noi am întemeiat numeroase societăți secrete care lucrează pentru țelurile noastre, se execută la ordinile noastre și sub directoratul nostru. Le-am făcut neevreilor o onoare, o mare onoare prin a le permite acestora a ni se asocia în organizațiile noastre, care, datorită aurului nostru, sunt mai înfloritoare ca niciodată.
(România a fost și ea întotdeauna un teren de pradă pentru masonerii. n.r.)

Acum râmâne un secret al nostru că acești neevrei care unindu-se cu noi, își trădează propriile și cele mai prețioase interese, aceștia nu trebuie să afle niciodată că asemenea asociații sunt creațiile noastre și servesc realizării proiectelor noastre...

O victorie a francmasoneriei noastre este faptul că aești neevrei, care reușesc a deveni membri în lojile noastre, nu pot bănui că le folosim pentru a le construi propriile închisori, fundație pe care vom ridica tronul regelui nostru universal al Israelului; niciodată nu vor trebui să afle că-i facem să-și forjeze lanțurile propriei subjugări spre beneficiul viitorului nostru rege al lumii."


Partea a II-a a raportului lojei masonice pariziene B'nai-B'rith:
(traducerea din textul francez) Va urma


Document:
Biserica Ortodoxá Română (BOR) recunoaște prin Patriarhul Daniel cultul satanist al Masoneriei

Get your own at Scribd or explore others:

 

 

Bisericile condamnă masoneria
 

Atât Biserica Catolică cât și cea Ortodoxă au condamnat masoneria. Unii clar öi în mod repetat, alții singular și ocazional, favorizați fiind de situația politică conjuncturală


Biserica Catolică a condamnat masonii și masoneria:

- 28 aprilie 1738, prin Papa Clement XII, Enciclica In Eminenti, cu valabilitate perpetuă: " dacă nu pun un punct răului, nu vor primi lumina"
- 18 mai 1751, prin Papa Benedict XIV, Enciclica. Providas.
- 13 septembrie 1821, prin Papa Pius VII, Bula Ecclesiam Isus Christos.
- 13 martie 1826, prin Papa Leoni XII, Bula Quo graviora.
- 4 mai 1829, prin Papa Pius VIII, Enciclica Traditi humilitati nostra.
- 15 august 1832, prin Papa Gregoriu XVI, Enciclica Mirari vos.
- 9 noiembrie 1846, prin Papa Pius IX Enciclica Qui puiribus și patru alte condamnări. Ex Epistola mai declară: "Aceste secte coalizate, formează Sinagoga Satanei." (26 octombrie 1865)
- 20 aprilie 1884, prin Papa Leo XIII, Enciclica Humanum genus.
- 1950, Papa Pius XII readuce aminte prelaților declarația Canoanelor 684 și 2335, prin care se excomunică toți cei care-și dau numele franc-masoneriei, fără distincția specială a unui anumit rit mason, asta pentru a contracara diversiunea prin care masonii încercau să împartă pe atunci masoneriile în "bune" și "rele". (întocmai cum fac azi cu magia!)

 

Hotărârea de importanță istorică a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR)*
 
Redăm documentul din 11 martie 1937, pe care Patriarhul Daniel l-a dosit și se face azi că nu-l cunoaște, din motivele cunoscute de toată lumea


Biserica osândeste francmasoneria ca doctrină, ca organizație și ca metodă de lucru ocultă în special pentru următoarele motive:
1. Francmasoneria învață pe adepții ei sá renunțe la orice credință și adevăr revelat de Dumnezeu, îndemnându-i să admită numai ceea ce descoperă cu rațiunea lor. Ea propagă astfel necredința si lupta împotriva creștinismului, ale cărui învățături sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe câți mai multi intelectuali sá și-i facá membri și obișnuindu-i pe aceștia să renunțe la credința creștină, francmasoneria îi rupe de Biserică și , având în vedere influența însemnată ce o au intelectualii asupra poporului, e de așteptat ca necredința să se întindă asupra unor cercuri tot mai largi. În fatța propagandei anticreștine a acestei organizații, Biserica trebuie sá răspundă cu contrapropagandá.
2. Francmasoneria propagă o concepție despre lume panteist-naturalistă, reprobând ideea unui Dumnezeu personal, deosebit de lume, și ideea omului ca persoană deosebită, destinat nemuririi.
3. Din raționalismul și naturalismul său, francamasoneria deduce în mod consecvent o moralá pur laică, un învățământ laic, reprobând orice principiu moral "heteronom" si orice educație care rezultá din credința religioasă și din destinația omului la o viață spirituală eternă. Materialismul si oportunismul cel mai cras, în toate acțiunile omului, este concluzia necesară din premisele francmasoneriei.
4. În lojile francmasone se adună la un loc evreii și creștinii, și francmasoneria susține că numai cei ce se adună în lojile lor cunosc adevărul și se înalță deasupra celorlalți oameni. aceasta înseamă că creștinismul nu dă un avantaj în ce privește cunoașterea adevárului și dobândirea mântuirii membrilor săi. Biserica nu poate privi impasibilă cum tocmai dușmanii de moarte ai Lui Hristos sá fie considerați într-o situație superioară creștinilor, din punctul de vedere al cunoașterii adevărurulor celor mai înalte și al mântuirii.

Francmasoneria practicá un cult asemănător celui al misterelor precreștine. Chiar dacá unii din adepții lor nu dau nici o însmnătate acestui cult, se vor gási multe spirite mai naive asupra cărora acest cult să exercite o oarecare forță quasi-religioasă. În orice caz, prin acest cult, francmasoneria vrea să se substituie orcărei alte religii, deci și crestinismului. În afará de motivele acestea de ordin religios, Biserica mai ia în considerare și motive de ordin social, când întreprinde acțiunea sa contra francmasoneriei.
6. Francmasoneria este un ferment de continuă și subversivă subminare a ordinii sociale prin aceea că își face din funcțioanarii statului, din ofițeri, unelte subordonate altei autorități pământești decât acelea care reprezintă ordinea stabilită vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori neștiuti încá nici de ei, având să lupte pentru idei și scopuri politice pe care nu le cunosc. E o luptá nesinceră, pe la spate; niciodată nu existá o siguranță în viața statului și în ordinea stabilită. E o luptá ce ia în sprijinul ei minciuna și întunericul. Împotriva jurământului creștinesc, pe care acei funcționari l-au prestat statului, ei dau un jurământ păgânesc.
7. Francmasoneria luptă împotriva legii naturale voite de Dumnezeu, conform căreia omenirea e compusă din națiuni. Biserica ortodoxá care a cultivat totdeauna specificul spiritual al națiunilor și le-a ajutat să-și dobândeascá libertatea și să-și menținá ființa primejduită de asupritori, nu admite această luptă pentru exterminarea varietății spirituale din sânul omenirii.

Iar ca măsurile cele mai eficace pe care biserica întelege să le ia împotriva acestui dușman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale și al națiunii sunt urmátoarele:

1. O acțiune publicistică și verbală de demascare a scopurilor și a activității nefaste a acestei organizazții.
2. Îndemnarea intelectualilor români care se dovedesc a face parte din loji, să le părăseascá. În caz contrar, "Fráția Ortodoxá Româná", extinsá pe toatá țara, va fi îndemnatá să izoleze pe cei ce preferá să rámână în loji. Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântárii, în caz că pâná atunci nu se căiesc. De asemenea le va refuza ca membri în corporațiile bisericești.
3. Preoțimea va învăța poporul ce scopuri urmărește acela care e francmason, și-l va sfătui să se fereascá și să nu dea votul candidaților ce aparțin lojilor.
4. Sfântul Sinod și toate corporațiile bisericești și asociațiile religioase stăruie pe lângă poporul român și corpurile legiuitoare să aducă o lege pentru desființarea acestei organizații oculte. În caz cá guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji să fie adusă o asemenea lege din inițiativa parlamentară.
(* motivul pentru care BOR a fost distrusă de masoni/republicani! n.r. sublinierile ne aparțin)

 

 

 

 

...

 

 

Publicitate

Figurile contemporane, proeminente, ale vieții noastre creștinești


Teofil al III-lea al 141-lea Patriarh al Ierusalimului (din 08 2005)

Bartolomeu I Patriarhul Ortodox ecumenic Constantinopole
Bartolomeu I Patriarhul Ortodox ecumenic, Constantinopole

Papa Benedict XVI din  Vatican/Roma
Papa Benedict XVI, Vatican/Roma

Sinodul Bisericii Ortodoxe din România (calendar stil vechi, schismatică din 1985)
Sinodul Bisericii Ortodoxe din România (calendar stil vechi, schismatică din 1985)

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române 2007 (Adunare cu fostul Patriarh Teoctist în mijloc)
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) 2007 (Aici o adunare cu fostul Patriarh Teoctist în mijloc)

Acțiune anti crime avort și eutanasie.
Clic acum aici!

 

Contra confuziei, greșelilor și mistificărilor din traduceri:


YHWH Numele lui Dumnezeu în vechea scriere feniciană...... și în ebraica nouă


Yehoșua, numele corect al Lui Isus Christos,
care conține rădăcina tetragramatonului,
Numelui Lui Dumnezeu YHWH
(NB. se citește de la dreapta la stânga)

+++++++++++++++++++++++++++

 

Pentru cine mai vrea probe despre Mesia


Rabinul Y. Kaduri la 108 ani

+++"Yarim Ha'Am Veyokhiakh Ședvaro Vetorato Omdim " adică Va ridica poporul și va dovedi că Legea și Cuvântul Său sunt adevărate. Marele Rabin Kaduri din Ierusalim, scrie, înainte de a muri, pe un bilețel secret, numele Lui Mesia: Ieșua adică Isus Christos!!! Mare scandal în Israel, mai ales că învățatul a precizat și un termen aproape exact al Revenirii și anume nu mult timp după decesul lui Șaron Ariel (care actualmente, după un atentat prin otrăvire se află în stare de comă). Cu toate că Rabinul Kaduri a fost foarte respectat, peste 200 000 de oameni însoțindu-l pe ultimul său drum, multe voci vorbesc de un fals și impostură. Nimic nou. Tipica panică de încheiere a sezonului. Satana nu mai are mult timp pentru a încerca să pună mâna pe Ierusalim și întreaga planetă.

++++++++++++++++++++++

Patriarhul Biseriicii Ortodoxe Române Daniel
În fruntea unei mari instituții cu tradiție și geutate, convertită de bolșevici în 1948 la republicanism și subjugată azi intereselor politico-economice

Înalt Prea Sfintia sa Mitropolitul Daniel al Moldovei - pe numele mirean Dan Ilie Ciobotea - este actualul Patriarh al BOR. În 2007, după moartea suspectăa Patriarhului Teoctist, Daniel a învins cu 95 de voturi pentru, la alegerile din 13 septembrie (data!) pe favoritul inițial, ÎPS Bartolemeu Anania (Cluj-Napoca, 65 voturi) și s-a poziționat deasemenea înaintea candidatului cu cele mai slabe șanse de izbândă PS Ioan(Harghita și Covasna). Alegerile au fost organizate de către Colegiul Electoral Bisericesc, alcătuit atât din ierarhi cât si laici (printre aceștia fiind nu numai susținători ci și parteneri de afaceri ai PS Daniel), votul fiind secret. Sfântul Sinod BOR este organul bisericesc care a desemnat pe cei 3 candidații care au putut lua parte la aceste alegeri.

Prea Fericitul Daniel este considerat, ba chiar lăudat, ca fiind un reformator, lucru care se știe ce înseamnă de fapt în ziua de azi, mai ales dacă se iau în considerare suspiciunile repetate și pronunțate, cu privire la legăturile lui Daniel cu cercurile masonice.

Dar cine este PF Daniel? Patriarhul este o persoană relativ tânără și dinamică de 58 de ani (2009). Acesta a studiat la Strasbourg/Franța și la Freiburg /RFG având, mai apoi, pentru un timp, rezidența în Elveția, unde s-a ocupat pentru aproape 3 ani de aspectele ecumenismului în cadrul Institutului Ecumenic din Bossey (Ahhh, ecumenismul, tema preferată a apostolilor noii ordini mondiale!).

Toate acestea fiind înainte de 1989 ne dă nu numai nouă, celor din exil, foarte mult de gândit... dar presupusele legături ale lui Daniel cu serviciul bolșevic de Securitate nu au putut fi (încă?) dovedite, unii comentatori explicând însă aceasta, prin faptul că dosarul lui Ciobotea ar fi fost distrus cu intenție, prin ardere, exact pe data de 23.12.1989. (Vezi alăturat declarația fratelui Ghiță, care se simte frustrat de faptul că actualul Patriarh, chipurile om hapsân, l-ar fi deposedat în mod ilicit de partea lui de moștenire).

Interesant de menționat este faptul că un -ca întotdeauna mic dar inimos- grup de ortodocși români, a demonstrat în fața Palatului Patriarhiei, loc în care urmau a se ține alegerile. Când ai nevoie de ea nu este nicăieri, însă de data aceasta poliția republicană a apărut cu promptitudine la fața locului efectuând imediat arestări printre cei prezenți. Pe bannerul afișat de către demonstranții pașnici stătea scris: "Fără masonerie la Patriarhie!".

Se vede însă foarte clar că democrația și Creștinismul sunt mai repede niște simple principii enunțate frumos, decât realități palpabile republicane. Este PF Daniel un înnoitor care va aduce BOR mai aproape de Dumnezeu, de Isus Christos și de omul de rând sau va fi acesta mai repede un "reformator" de esență masonă, care va (re)închina biserica noastră satanei? Spiritul afacerist, împreună cu împletirea destinelor BOR cu foarte... lumeștile structuri republicane -chiar guvernamentale- fiind cel mai rapid drum spre pierzania și inutilitatea rațiunii de a fi a BOR; a se vedea în acest context experiențele dureroase, dar pilduitoare, ale Bisericii Catolice în cazul "institutului" IOR, a cazului Banca Ambrosiano, Sindona, Calvi și masonii italieni din loja Propaganda Due.

Greu de prezis direcția pe care o va lua "schimbarea", cert este faptul că Daniel o dorește încă din 1990, pe când consilierul patriarhal și directorul Sectorului de Teologie Contemporană si Dialog Ecumenic, pe atunci simplul și preaumilul Ciobotea, făcea parte din efemerul (nici un an) Grup de Reflecție pentru Reînnoirea Bisericii...; dar cum din 1989-2007 absolut toate instituțiile republicane, dar și viața economică, socială și cea culturală au fost puternic influențate de practicile materialiste și de ideologia satanistă a masoneriei, perspectivele BOR rămân foarte incerte, pentru a nu zice chiar sumbre. Sperăm din toată inima să ne înșelăm!

Doamne ajută!

(* !948 a avut loc cea de a doua mare lovitură împotriva BOR prin asasinarea Patriarhului monarhist și antibolșevic Nicodim Munteanu pe data de 27.02.1948 și implantarea comunistului republican Justinian Marina, a cărui moștenire este adânc înrădăcinată în structurile actualei instituții (cu unele inexplicabile dar sublime excepții prezente pe toată durata celor 60 de ani trecuți de atunci).

Prima mare lovitură împotriva BOR a fost cea dată de masonul Al. Ioan Cuza, prin secularizarea averilor bisericești. Ironie crudă, Cuza avea să fie asasinat mai apoi, tocmai de frații săi masoni, în momentul când acesta le devenise inutil și chiar stânjenitor (aviz amatorilor de azi...) Altă mare lovitură contra BOR a fost introducerea calendarului ortodox "îndreptat", de parcă acesta ar fi fost născut apostolic dar... strâmb!! (vezi legătura de mai jos pentru detaliile istorice ale deciziei și legătura directă a acesteia cu francmasoneria)!


De pe data de 13.09.2007, Prea Fericitul Daniel (56) este al șaselea Patrirah al Bisericii Ortodoxe Române. Presa republicană vine cu detalii suplimentare despre acest personaj cu un profil mediatic foarte discret până acum.
Ce mai aflăm: Are relații dubioase în lumea afaceriștilor mafioți republicani și un pronunțat spirit mercantil. Astfel, nu toți oamenii îl vorbesc de bine, mai ales apropiații precum fratele său Ghe. Ciobotea (61). Acesta declară: "A fost ofițer de Securitate sub acoperire. E un diavol!" Adevăr sau intoxicare mediatică? Judecați dumnevoastră, cel mai bine după faptele sale prezente și viitoare!

Râdăcini de buruiene

Patriarhul BOR Iustinian cu Petru Groza
Poză cu criminali și trădători, din primele ore ale republicii de pe Dâmbovița: tov. Patriarh Iustinian Marina, ministrul cultelor tov. Stanciu Stoian și tovul Groza Petru (francmason). Aceștia au fost arhitecții -văzuți- care au înfăptuit sinistra cotitura republicană a BOR...

Tovarășul Patriarh Iustinian Marina, omul masonilor, transformă Biserica Ortodoxă Română dintr-o biserică apostolică relativ liberă, românească și monarhistă, într-o instituție republicană, sucursala de la București a operațiilor sataniste de eradicare a creștinismului autentic.

Iată cum procedează agentul mason, Patriarhul Iustinian, pas cu pas, felie cu felie:

- 27 februarie1948 e implcat în asasinarea Patriarhului BOR Nicodim Munteanu.
- din 1948 Ajută la arestarea și încarcerarea a sute de preoți ortodocși cinstiți.
- O parte dintre aceștia sunt pur și simplu exterminați fizic în închisori, sau sunt atrași în colaborarea cu puterea criminală din România și Iustinian îi reintegrează ca agenți în sutană.
- Ajută la realizarea unui colosal furt de biserici și alte lăcașuri, care aparțin de drept creștinilor români greco-catolici.
- Începe gâlceavă și persecutarea sistematică a catolicilor, precum și a ortodocșilor tradiționaliști ai Bisericii Ortodoxe din România (BOSVR). Cadavre le jaloneză drumul.
- Introduce un nou Statut de Organizare a Bisericii Ortodoxe Române, aprobat și votat de Sfântul Sinod pe 19-20 octombrie 1948.
- Introduce un nou Regulament Interior pentru Adunarea Națională Bisericească a BOR, text aprobat și votat de Sfântul Sinod pe 23 octombrie 1948.
- Introduce Regulamentul Organelor Centrale din Patriarhia Română, un text aprobat si votat în ședinta Sfântului Sinod din 26 februarie 1950.
- Iustinian și bandiții republicani infiltrează și acaparează eparhiile și parohiile BOR din străinătate, trimite noi agenți în sutană la studii, pe la asociații și colocviile de peste hotare. Și aici, cadavre le jalonează drumul acestor tâlhari.

În afara cazurilor unde preoții ortodocși Curajoși și Drepți -mulți dintre ei legionari- nu au acționat independent și conspirativ în interiorul BOR (există mărturii numeroase), Biserica Ortodoxă Română nu va încerca niciodată să fie un sprijin mângâietor pentru românii creștini, până pe 24 decembrie 1989. Altfel a fost cazul cu Biserica Catolică, rămasă independentă peste tot în țările captive, căzute pe mâna masonilor marxiști, așa precum Polonia, Ungaria, Germania.

Din 1989 încoace, BOR este o biserică care se reculege, dar aceasta este profund schimbată la față, e republicană și nu mai are multe în comun cu cea veritabilă, liberă și monarhistă a bunilor și străbunilor. Din 1948, după asasinarea lui Nicodim -ultimului Patriarh adevărat al românilor ortodocși- de către adunătura de tâlhari a lui Iustinian, BOR a lucrat liniștită decenii în șir -și după 1989!- cu aceste regulamente și condiții republican-marxiste, care-i definesc de decenii ființa.

-2004 Sub controlul lui Vincențiu Ploieșteanu, acesta având funcția de Secretar al Sfântului Sinod, se șterg câteva cuvinte din lexicul regulamentului organic bolșevic, pentru că erau prea doveditoare, expunând fără echivoc rădăcinile ortodoxiei republicane de azi.

Politica de cadre rămâne viciată de corupție, biserica fiind populată, parcă în mod expres, cu personal orgolios, arțăgos, ignorant și afacerist, existând pe mai departe o largă subordonare agenților republicani și masoni (consilieri, mireni, membri conducere, preoți etc. vedeți aici componența conducerii superioare BOR sau cazul parohiilor din străinătate).

Sub Patriarhul Daniel, ortodoxia instituționalizată în BOR este împăcată, atât cu republica impostoare de pe Dâmbovița cât și, o consecință logică, cu masoneria satanistă care o tutelează și manipulează, Daniel pândind momentul propice pentru un nou val de "reforme" și "modernizări" "ortodoxe".(a se consulta aici pagina noastră "antimondializare", deasemenea a se citi aici documentul alăturat, unde Daniel salută un oarecare lider mason, la "alegerea" acestuia!!).

Masoni cunoscuți fac azi parte din conducerea BOR, iar prelații ortodocși administrează ultimile rituri pentru masonii decedați, practici inimaginabile înainte de 1948, pe când biserica Ortodoxă era liberă.

Pizidient Băsescu și aplaudaci din BOR Biserica Ortodoxă Română de azi: Aici Prizidient Băsescu face bancuri înconjurat de aplaudaci republicani din BOR, majoritatea rotofei, pufoși și bine rași, aflați în preacunoscutul chef de bravo-bis-encore, clerici ortodocși servili și subjugați, cadre tradițional lipsite de orice judecată critică față de politica și practicile actualului regim republican (vizita Cluj-Napoca 2006).

Cât drum au parcurs acești clerici de la magnifica civilizație bizantină până la actuala versiune "light" a (neo)ortodoxiei din România?!!

Unde mai ramane azi Omenia Romaneasca?

Citate:

"Unii oameni întrebați fiind asupra credinței lor afirmă: ,,Cred, dar în felul meu"
Acesta este un principiu al statului laic secularizat ce ,,tolerează" credința și garantează constituțional libertatea religioasă și de conștiință, însă în mod tacit caută pe cât posibil să alunge cultul din viața publică izolându-l în sfera privată.

Or, se constată în mod evident că religia are, spre deosebire de magie, un caracter social, ea fiind îmbrățișată de membrii unei comunități umane și practicată în grup. (Cazurile speciale de pustnici și sihaștri nu fac decât să confirme această regulă.)"

- Preot Dan Bădulescu în cartea Împărăția răului New Age (Era Nouă) Editura Christiana 2001
ISBN 973-8125-10-3.

+++++++++++++++++++++++++

"Dacă aș continua cu toate ororile comuniste și cu toate sacrificiile de sine ale
creștinilor, nu aș sfârși niciodată."

- Richard Wurmbrand în Strigătul Bisericii Prigonite pag. 44 Editura Stephanus ISBN 973-96184-8-0

+++++++++++++++++++++++++

 

Salt către resurse suplimentare pe această temă

Noul Testament în limba română poate fi citit și descărcat aici (format iPaper & PDF)

Biblia/Sfânta Scriptură poate fi găsită aici. (VT&NT în format html)

Aveți un Pocket PC portabil (handheld) cu Windows 2003? Dacă da, atunci puteți lua de aici Biblia electronică -în versiunea ortodoxă- pentru a o avea mereu cu Dv, exact ca pe o Biblie tipărită, dar care e foarte greu de găsit în RR. În versiunea PPC, aveți avantaje suplimentare, așa precum funcția de dicționar sau cea de căutare.

Pentru această versiune aveți nevoie și de E-SWORD, un program gratuit pentru PPC, pe care îl puteți descărca de pe serverul românesc de aici.

BIBLIA în limba română (.txt în grafia bolșevică Roller, așa cum din păcate valabilă în Basarabia)

Educația generală românească este mult sub standardele civilizate, cunoștințele despre geneza și istoria marilor religii nefiind aici o excepție de la această regulă. Un grafic esențial despre religiile lumii poate fi vizionat aici. iar o versiune sintetizată a celor 7 mari religii poate fi consultată aici. Se recomandă descărcarea și vizualizarea în Acrobat, rezultă o calitate mai bună decât IPaper.

Hotărârile sfintelor sinoade ecumenice 1-7 Fișier PDF.

Rugul Aprins. Despre Pr. Daniil Tudor de Dr. Antonie Plămădeală. Fișier PDF (720kb). Mai multe la pagina "Legături externe"

Despre marea trădare a impunerii calendarului ortodox "îndreptat". Contextul istoric al deciziei și legăturile acesteia cu francmasoneria satanistă.

Câteva precizări populare și sănătoase, ale lui Jean Moscopol, despre Patriarhul Iustinian. Cu imagini istorice...