CURIERUL CONSERVATOR, o publicatie nonprofit si necenzurata
Ecologia în România Cereți interzicerea sau taxarea usturătoare a flacoanelor PET care au infestat toată România!
Capitole media
. Prima pagina
. Internațional
. Antimondializare
. România
. Emigratia romana
. Manipulare media
. Educație
. Sănătate
. Ecologie
. Crestinismul nostru
. Identitate & Co
. Monarhia noastră
. Umor
. Papagalul Republican
. Imagini din România
. Pentru Demnitate
. Jurnalism necenzurat
. Știați că...
. Arhiva
. Legături Externe
. Redacția

Scutul Creștin Românesc

.
 
Initiative
. 
Sesizări


Căutare:
Despre cum să regăsim sensul naturii și respectul față de Creație
2008  Ignoranță și zămbete arogante când ASR Prințul Charles a atenționat asupra iresponsabilității ce va duce la tragedii dacă se va permite utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri). Iată că în India situația e cutremurătoare! Zeci de mii (!) de țărani se sinucid după ce au plantat OMG-uri și au fost practic ruinați, deoarece semințele satanei sunt modificate pentru a nu mai putea fi folosite și înmulțite în următorul sezon. Ignoranța față de sistemul câinos al marilor corporații internaționale, duce la pierzanie.

Uniunea Europeană este în faza de introducere în forță a OMG-urilor, pentru a ruina și în consecință confisca, pământurile agricole particulare ale oamenilor, prin intermediul băncilor creditoare. Dar întotdeauna a fost așa la șah, care pentru ignoranți se temină invariabil cu șah mat. Astfel stând lucrurile mai are sens să speculăm care va fi soarta românilor? Mai multe aici.

O mulțime de căpușe politice și economice și-au făcut o profesiune mănoasă din gogorița "încălzirii artificiale planetare", știind că fiecare discurs despre vremea caldă de afară le aportă nemijocit profituri fabuloase, generate prin mecanismele lor de spoliere, care au fost treptat montate pe spinarea populației. Demagogia este și ea punctuală la rendez vous, discursul (pseudo) ecologic dându-le acestor elite de doi bani aerul competenței și cel de utilitate, parfumându-i pe acești pungași cu respectabilitatea sensului de responsabilitate.

Oooups bucluc mare acum! Nu numai că planeta nu se încălzește datorită activității oamenilor, Terra asta ingrată nici măcar nu mai vrea acum să se încălzească, încurcând meteorologic jocurile oligarhiei și plutocrației. Ghețarii au și ei un compotament politic incorect, de-a dreptul chiar subversiv, aceștia... mărindu-și acum suprafețele! Așteptați un pic să vedeți ce "spin", ce turnură ideologică vor da căpușele noastre acestei noi stări de fapt, deoarece o eră glacială le-ar îngheța atât profiturile cât și discursul lor mincinos pe buze! Mai multe aici!

Pentru a x-a oară UE își dă arama pe față arătându-ne ceea ce este de fapt, adică o suprastructură ocultă, dirigistă, creată în slujba corporațiilor multinaționale și a marelui capital.

De data asta proba ne vine din Regatul Unit, unde un program -făcut discret în spatele ușilor- prevede proliferarea secretă a organismelor modificate genetic (OMG-uri) în agricultura controlată de către Uniunea Europeană.

Riscurile OMG-urilor sunt extrem de grave, pornind de la contaminarea recoltelor tradiționale, ducând à la longue către totala subjugare, respectiv spolierea agricultorilor de către corporații și sistemul bancar, precum și înregimentarea activității acestora sub reglementările samavolnice ale birocrației Uniunii Europene.

Nu în ultimul rând, OMG-urile vor duce la îmbolnăvirea populației consumatoare, deorece toate studiile independente arată clar acestă stare de fapt. Națiunile civilzate și responsabile, ale căror activitate economică depinde de agricultură, au început deja să opună rezistență acestor planuri care nu au putut fi ținute secrete, țăranii din țări precum Spania sau Portugalia fiind pregătiți să reziste intențiilor UE.

România nu se arată nicicum neliniștită, fiind dovedit țara cu nivelul intelectual general cel mai scăzut din UE, care în mod "tradițional" nu se sinchisește de sănătatea mediului înconjurător, țară căreia nu-i pasă de soarta agricultorilor ei și nu are deloc responsabilitate față de sănătatea publică. Fiind vorba de România nici nu mai are rost să amintim de valori precum responsabilitate, civism și solidaritate socială, noțiuni complect uitate la porțile Orientului, lucruri care fac practic din România țara ideală a dirigismului democratist al UE... Mai multe aici.

Comoditate sau responsabilitate? De ce trebuie să renunți acum la pungile din plastic! O scurtă informație cu text și imagini evocatoare (documentul trebuie descărcat pe computerul Dv. pentru vizualizarea întreagă) Deci să nu ziceți că n-ați știut...

Călătorind prin Europa civilizată este greu să dai peste o țară ale cărei peisaje să fie mai sluțite decât cele ale României. Nota bene, nu mai urâte ci mai sluțite. Motivele stării de fapt sunt diverse: de la spiritul local de indiferență balcanoidă altoit cu imbecilitate cronică, până la lăcomia unor patroni români și minoritari, în speță cei maghiari, care practic dispun după bunul lor plac și într-un deplin vid legal, de întreg patrimoniul verde național. Totul se vede! Dealuri pleșuve, alei și șosele -odată frumos și util înrămate de șiruri de arbori falnici- sunt azi complect retezate, spațiile publice "verzi" sunt ciuntite, neîngrijite și poluate, România având azi în totalitate un aspect de șatră. Republica România o țară din Europa? Nu, din punct de vedere ecologic și civic în niciun caz! Dar există neamuri și țări -mult mai modeste din punct de vedere economic- care au mai multă minte și inimă pentru patrimoniul lor național, țări care știu să se organizeze, tări care știu să motiveze, țări care au responsabilitate față de generațiile viitoare. Iată aici o inițiativă a armenilor din SUA pentru renaturarea, respectiv reîmpădurirea Armeniei.

În cazul ideal, drumețiile civilizate, bine plănuite și echipate, sunt utile sănătății, amuzante și educative. Asta era ieri. Gusturile s-au rafinat! Drumeția de azi se condimentează cu geocaching (aici saitul de rigoare), ingredientul forte al acestei vechi și respectabile forme de turism. Dar cum rămâne cu aspectul ecologic? Bineînțeles că în drumeții avem grije -nu-i așa?- de a nu lăsa flacoane PET, pungi de plastic sau cutii de aluminiu în natură, dar ne gândim destul la aspectul ecologic atunci când ascundem și căutăm micile comori? Acest sait încearcă să adreseze chestiunea ecologică în drumeția cu geochaching.

Grădinăritul guerilla (Guerilla Gardening) ia cu asalt mega-urbele lumii civilizate. În Londa, LA, San Francisco, Berlin, Miami și alte megalopolisuri, tinerii intligenți și responsabili înființează mici grădini estetice sau utile, pe terenuri publice neutilizate. Un trend demn de urmat mai ales în republica România unde spațiul public este azi "șatrizat", echivalent cu maidanul, cu maldărul de gunoaie sau cu smocuri de bălării luxuriante în spatele unori gărdulețe rupte și ruginite, relicve ale ceea ce dâmbovițeii numesc gazon și spațiu public verde... Mai multe informații sunt de găsit aici

 

 

 

Un sait exmplar:

Catre initiativa Grassroots ChildSafe
De ce tocmai acest site?
Deoarece:
- este o inițiativă privată, venită din partea unor oameni... reali, civilizați și responsabili, nevenind din partea unei gherete, unor paiațe portavoci, sau sucursale încropite de către organizațiile mondialiste de genul ONU, WWF, Greenpeace etc.; nu vine din partea acelor legiuni de organizații menținute în viață cu bățul într-o mână și banii publici în cealaltă.
- nu bate câmpii ideologici și politic corecți ai ecologismului en vogue, ci se preocupă de o foarte concretă situație ecologică și anume de mediul ambiant interior al instituțiilor de educație destinate tineretului.
- intervine spre educarea corectă a noilor generații, care trebuiesc nu numai ocrotite ci mai ales conștientizate de ravagiile și capcanele civilizației consumeriste de tip occidental.
- pentru că sprijină instituția familiei.
- pentru că nu are perecehe în România.


Curierul Conservator, e un remediu contra intoxicării media.

Utilitar
Care e temperatura optimă pentru plantele mele? Conversie valori de temperatură din Fahrenheit în Celsius
Pentru materialele din lumea anglosaxonă.

Fahrenheit în Celsius
Fahrenheit
Valoarea în Celsius este

lNB. Permiteți vă rugăm ActiveX pentru funcționalitate.

 

  

 

 

 

Publicitate
 

Citate memorabile:

"(A) gigantic experiment with nature and the whole of humanity that has gone seriously wrong /.../ the biggest environmental disaster of all time."

- ASR Prințul Charles, un cunoscător și un militant de frunte în chestiunile ecologice, despre pericolul OMG-urilor (organisme modificate genetic). Interviu în Daily Telegraph 13.08.2008.

 

 

Salt către resurse suplimentare pe această temă

Mediile republicane, inclusiv cele finanțate din banii contribabiluilui, sunt lipsite de sensul etic creștinesc, nu informează și nici nu educă publicul asupra multor realități incomode, mizând pe gâlceve țigănești, prost gust și șouri de entertainment. În chestiunile ecologice, sau cele ce țin de sănătate, situația este dramatică și de-a dreptul iresponsabilă, îndeosebi atunci când este vorba de OMG-uri, inginerie socială și profiturile colosale ale corporațiilor paranaționale. România este astfel terenul de destrăbălare și experimentare al corporațiilor biotech, cu zeci de mii de hectare plantate cu OMG-uri. Paginile și DVD-ul de aici înlătură aceste lacune de informație.

Sait american de referință pentru iubitorii de natură. Un index fabulos de plante. Am fi propus și resurse românești dar din păcate nu am găsit nimic care să atingă standardul american de competență și utilitate. Experimentatul e dorit, puteți așadar căuta zona climatică specifică României sau a țării în care trăiți (n.b. peste 1 milion de români trăiesc azi în străinătate!), pentru a scoate un maxim de folos din această formidabiă bază de date. (Sait întreținut de seriosul USDA Departamentul pentru Agricultură, SUA).

Ecologia începe de multe ori în propria grădină, pe care o putem compune după gusturile și cunoștințele noastre, iar cum grădina românească de azi nu poate deveni decât mai bună, iată aici câteva legături utile de bază
Obază de date esențiale despre 7000 de plante utile se găsește aici (lb. engleză).
Despre grădina americană puteți afla mai multe aici (lb. engleză). Cu răspunsuri exacte despre alegerea și îngrijirea plantelor.
O mică enciclopedie online se găsește aici (lb. franceză).

Aspectul ecologic, grija și viziunea omului civilizat și responsabil contemporan, care a depășit nivelul ignoranței și debandadei care domnește în România (și) în acest domeniu. Aici o colecție de legături utile.

Aici un sait românesc, poate cel mai calificat de pe webul nostru . Cu inițiative, angajament și feedback la marile probleme ecologice din România (asta numai atunci când e accesibil, să nu uităm că e treabă românească din România...).

Natura în cea mai spectaculoasă și educativă oglindă, publicația National Geographic.

Către saitul de petiție "Stopati vânătoarea in parcurile naționale!" O inițiativă cetățenească de bază, care se interesează de soarta faunei din puținele și prăduitele rezervații naturale românești.

Către cel mai celebru arici francez, mascota inițiativei France Nature Environment un sait perfect, cu resurse serioase, despre un teritoriu divers. Franța are un patrimoniu îngrijit cu competență și dedicație, atât de către instituții cât mai ales de către cetățeni.