CURIERUL CONSERVATOR, o publicatie nonprofit si necenzurata
EMIGRAȚIA ROMÂNEASCĂ Nr. revizie pagină: 7. .EI nu ne mai lasa alte alternative. Ne ramane numai emigrarea...
Capitole media
. Prima pagina
. Internațional
. Antimondializare
. România
. Emigratia romana
. Manipulare media
. Educație
. Sănătate
. Ecologie
. Crestinismul nostru
. Știință
. Monarhia noastră
. Umor
. Papagalul Republican
. Imagini din România
. Pentru Demnitate
. Jurnalism necenzurat
. Știați că...
. Arhiva
. Legături Externe
. Redacția

Scutul Creștin Românesc

.
 
Initiative
. 
Sesizări


Căutare:
Exomioritice
 

Lecții de limba română pentru românii din România

Românii din exil, dau lecții gratuite de limba română, pentru noile generații care populează spațiul mioritic semantic depravat

Lecția nr. 2
Exemplu de cuvânt golit de sens prin lașitate, nepăsare și imbecilitate neo-românească generalizată, urmat de explicația sensului adevărat:

RESPONSABILITÁTE, responsabilități, s.f. Obligația de a efectua un lucru, de a răspunde, de a da socoteală de ceva, de a accepta și suporta consecințele; răspundere. Š Funcție, sarcină de responsabil. – Din fr. responsabilité.

 

 

Dilema estivală a românului expatriat

A venit vacanța binemeritată!

Hmmm! A sosit vara și întrebarea chinuitoare, cea pe care tot și tot ai amânat-o, devine ACUM din itsybitsyteeneweenyunamicămititică, una babană și urâtă, care are tot potențialul să-ți distrugă -cu exactitate chirurgicală- nu numai cheful de vacanță, ci colateral, și liniștea feerică a familiei. Ați ghicit! E vorba de întrebarea cutremurătoare "unde mergem anul acesta în vacanță?"

Pentru noi, emigrații cei fericiți, sunt cam două alternative realiste, pe care le tot rumegăm în reluare, cu încetinitorul, an de an:

Varianta 1. Mergi în Franța*, unde, într-un oarecare sat dichisit, locuit de gospodari cu cap, inimă și ochi limpede, vei sta la umbra unui platan falnic, înlănțuit în șirul poetic de pomi al unei alei multiseculare, ca să deguști pașnic și împăcat cu lumea un pastis rece, asta poate pe lângă o gustoasă cafea cu frișcă și lapte, poate și niște alte mici deliciuri servite cu stil și prietenos de către o ospătăriță oacheșă și zâmbitoare, care ar face cam toate soțiile Terrei să se frichine nervoase pe scaun și asta cu toate că tu, care ești curat nevinovatul dintotdeauna, te faci din greu -fiind bineînțeles motivat numai de o fină politețe- că te uiți lung și insitent doar la perechea de... gâște sălbatice, ce plutește agale și tăcut, pe cochetul lac alăturat.

Varianta 2. Mergi în România, unde la un preț ceeeeva mai ridicat, într-un sat normal-jigărit, defrișat de hoții de cherestea, afumat și desfundat de draci și de primar, vei degusta la birtul național și în ritmul manelelor date la maxim, ceva căcăniu, făcut din niște prafuri infernale, pe care o toantă ciufută și inexplicabil, dar periculos de rău supărată pe tine, tocmai ți le-a trântit pe masa soioasă (cumva de parcă taman acum 2 săptămâni i-ai fi furat virginitatea, seara, la halta mizeră a satului, promițându-i deșart, machiavellic, abia inteligibil printre opinteli, că ai duce-o la căpșuni în Spania!), o fază devenită însă între timp de importanță secundară, deoarece tu, tocmai te gândești cu groază la ce ar putea să fi fost aia verde din cacao, ce tocmai crăntănea suspect printre-ți dinți, numai câteva milisecunde înainte ca tu să o înghiți mai rău ca un bleg acefal, lucru petrecut în timp ce un maldăr viguros de gunoaie încadrează olfactiv scena, zumzăind și colcăind misterios, în ale sale îndoielnice măruntaie heteroclite, ținute bine la cald de soarele generos al băștinașilor -de o indiferență perfectă, constantă- precum și de motorul unei rable nemțești, parcate de câteva ore bunicele în drum, exact în mijlocul trotuarului, de o persoană rotundă și bine căptușită, una probabil de mare vază și respect statal, grăbită să-și cumpere repede de la hipermarketul metroid, rația zilnică de bere la PET; iar ceea ce plutește agale, printre petele de hidrocarburi lățite pe luciul râului alăturat, nu poate fi, așa cum e obiceiul prin aceste locuri, acel mic obiect de igienă personală, intimă, asta pentru că are evident forma, mărimea și consistența materială asemănătoare acelor chestii multe, care tocmai vin buluc-potop la vale și care arată clar și strălucitor a flacoane PET, obiecte abandonate de mioritici, nimicuri polietilenexpandate, ce se leagănă, numeros și sincron, coborând din amontele mereu generos al patriei, fără a stârni nici măcar interesul câinilor abandonați, cei slabi și jerpeliți, adormiți solidar printre bețivii de la mal, de data asta fiind vorba de oameni, dar de unii la fel de slabi, pierduți și idem de jigăriți. Dar mai știi, de fapt și la urma urmei, care mai e folclorul de azi, că doar ești numai un... bloody tourist în țara "ta"?!!

Asta da dilemă monșer!
---------------
* Poate fi înlocuită în caz de necesitate extremă și cu alte țări: Belgia, Spania, Italia, Portugalia, Monaco, Regatul Unit, Irlanda, etc.

 

Lecții de limba română pentru românii din România

Românii din exil, dau lecții gratuite de limba română, pentru noile generații care populează spațiul mioritic semantic depravat

Lecția nr. 1
Exemplu de cuvânt golit de sens prin lașitate, nepăsare și imbecilitate neo-românească generalizată, urmat de explicația sensului adevărat.


INTEGRITÁTE
f. 1) Caracter integru; sentiment al demnității, dreptății și conștiinciozității, care servește drept călăuză în conduita omului; onestitate; cinste; probitate. 2) Stare a unui lucru întreg, intact. [G.-D. integrității; Sil. -te-gri- ] /<fr. intégrité.

 

O discuție încinsă

Iată România de pretutindeni, aia veritabilă, nu cea din mințile Departamentului Românilor de bla bla bla. Câteva fraze vox populi, luate la cald, într-o discuție la un pahar de vorbe, între românii din vechea emigrație și niște amici, turiști din România. E vorba, cum altfel, de situația politică din tară:

"- Se pare că voi, românii din România, vă simțiți agreabil în actuala situație. Măi, noi de aici vă lăsăm toate opțiunile! Da' nu prea faceți nimic! Din rău în mai rău... Un hârdău de tară/.../ Ați devenit toți niște *****' , niște șpăgari **** lași!!
- Ei, dar CE vrei să facem?
CE **** vrei să facem? Asta e... nu putem nimic... S-a demarat un...
- Bine, bine! Asculați atunci fericiți la guițatul "patrioților" și "justițiarilor" voștri de doi bani!!! Dar ATENȚIE, de faceți așa România praf, ar fi bine să nu vă prindem pe aici, prin Occident, pe nici unul dintre voi, ăștia cei care colaborați azi cu bandiții oligarhiei..."

 

Carti romanesti gratuite in toata lumea?

Repari mertane, ciupesti capsuni, dai cu matura, impingi de colo colo bolnavi sau programezi de zor in occident, da? Ceva parca lipseste insa...Exact e vorba de o bere rece, evident gratuita, și telecomanda TV! Cum?!! Nu esti numai un muschi românesc ambulant, calare pe atlasibi? Nu esti un mioritic disperat, un emigrat redus la simpla calitate de forta de munca? Chiar esti un roman cu creier? Atunci ai alte necesitati, vrei cultura, vrei literatura. Ti-ar fi dor de o carte romaneasca, dar e prea greu sa ajungi la ea? Iata inca o resursa de literatura online; e o metoda ceva cam complicata, anevoioasa ca tot ceea ce titanii culturii din Romania gandesc si fac, insa tot e bine ca exista.

Deja din 2006 serviciul de distributie electronica de carte INTERMUNDUS MESAGER ne sta la dispozite cu diverse publicatii . Prin acesta, se pot comanda la adresa de e-mail: intermundus.mesager@gmail.com mai ales cartlei aparute la editurile Carpathia Press, Kogaion Editions si Intermundus, toate patronate de ARP si de ASOCIATIA SCRIITORILOR CRESTINI DIN ROMANIA.

Cel mai frumos pentru romanii get beget: serviciul este GRATUIT, poate in afara schimbului ce o reprezinta divulgarea unei adrese operationale de mail...
Gaura de cheie unde puteți observa acest serviciu e aici, sait unde se gaseste si lista a volumelor disponibile:http://cartealadistanta.blogspot.com

Odata alese cartile care intereseaza, ele se solicita prin e-mail la adresa serviciului "Cartea la distanta" al ARP-ului, printr-o cerere scrisa la intermundus.mesager@gmail.com.

Aproape... simplu, nu-i asa? (Cum adica nu vreti sa dati adresele de mail la organele vigilente, dar ce fel de emigranti tradatori sunteti doamnelor si domnilor, unde va ajunge spatiul Carpato-Dunarean cu asemenea emigrati??!! Hm? Cum care organe vigilente? Uitati ce nume de autori sunt promovate, printre ele -eufemistic fie zis- si o mana buna de romani "de serviciu"...)

Un mare număr de cărți românești gratuite se găsesc acum pe scribd.com împreună cu docstoc.com, dar din păcate, multe sunt treabă românească din România, adică scanate și digitalizate mizerabil, ilizibil. Dacă sunteți curioși și tenace, veți da acolo și de adevărate perle ale culturii veritabile românești.

După Secu, ministerele republicane încep și ele să descopere emigrația românească!

 


  

Lupta Bucureștiului contra emigrației române continuă
Mai 200&  
Birocrația republicană persistă în menținerea ilegală, pe mai departe, a așazisului Statut de Cetatean român cu domiciliul in străinătate

Initiativa cetateneasca a emigratilor de origine romana si a familiilor mixte:

Cautam persoane dispuse a depune plangere pe lista comuna la CEDO si a informa Consiliul de Ministri al UE din Strasbourg, cu privire la modul in care este aplicata Ordonanta Guvernamentala 65 din 28.08.1997 si 41 din 2003 in legatura cu "Statutul de roman cu domiciliul in strainatate" si repercusiunile negative asupra familiilor mixte. Consideram ca acest statut este neconstitutional, fiind pus extrem de birocratic, lent, scump si neprofesionist in practica -spre exemplu combinat cu detaliul referitor recunoasterii unei simple casatorii încheiate în străinătate - . Consideram ca acest statut a generat si genereaza pe mai departe numeroase discriminari economice si sociale indreptate impotriva romanilor din emigratie; credem ca atat statutul in sine, cat si modul sau aiurit de punere în aplicare nu corespunde spiritului democratic si pragmatic european, fiind un impediment in armonizarea legilor si cutumelor din Romania cu cele din UE.

Vina noastră prin lipsa de implicare. Apatia din România, o simplă sechelă comunistă sau o deformație de caracter, profundă și iremediabilă, a generațiilor contemporane?

Vreți să vă implicați concret, substanțial și pozitiv? Așteptăm la redacție relatări despre experiențele Dumneavoastră din emigrație, avute în legătură cu oficialitățile republcane, inclusiv cele privind contactul cu birocrația republicană din reprezentanțele diplomatice ale MAE. Nu ezitați, numai așa puteți schimba situația în bine, spre folosul Dumneavoastră, al familiei dar și pentru binele celorlalți conaționali din exil și emigrație! In curs de editare, reveniti mai tarziu! De minoritari se ocupă minoritarii, de români trebuie să ne ocupăm noi înșine! Curaj pentru curățenia generală oameni buni!

N.B. Contactul se poate face prin modulul de chat. Nu avem ore fixe de contact.

 

 


 

 

 

 

...

 

 

Publicitate

 

Citate:

"Multe lucruri bune a adus revolutiunea la Români: libertatea opiniei, a presei, a călătoriilor, a întreprinderii individuale; însă printre cele rele: a făcut ca trei sferturi din exilații anticomuniști activi să depună armele. Din stradă, unde manifestau, au trecut în curte; din curte, în "saloanele" ambasadei.

Și ce mai contează că după aceea povesteau, cu greață, cum au întâlnit aceleasi moace de securiști pe care, înainte, le doar întrezăriseră fotografiindune."

- Paul Goma într-un interviu în Curierul Românesc, nr. iulie-august 2000

Salt către resurse suplimentare pe această temă

Site din emigrația canadiană, Montreal
Site din emigrația țărilor de jos BENELUX

Chiar dacă vechea emigrație românească antibolșevică nu are nevoie de asemenea precizări, punem totuși pentru neofiți acest avertisment: Vizitarea saiturilor oficioase din emigrație presupune "consumarea" cu mare precauție a temelor abordate. Ca de obicei, nu avem nicio tangență cu autorii și materialele către care facem aici trimitere prin link.